/

15/11/2023

Izrada web stranice: Zašto jeftina web stranica nije dobar odabir?

Izrada web stranice - web dizajner

Web stranice su danas ključni element poslovanja, no postavlja se pitanje – je li jeftina izrada web stranice dobar odabir? U ovom blogu, istražit ćemo privlačnost jeftinih web stranica, ali i razjasniti zašto ulaganje u kvalitetu ima dugoročne prednosti.

 

Izrada web stranice nije samo trend, već i nužnost u suvremenom poslovanju

Svaka tvrtka ili obrt koji želi biti uspješan mora imati web stranicu. Ona je mjesto gdje možete predstaviti svoju tvrtku, svoje proizvode ili usluge, te komunicirati s potencijalnim kupcima. No, postoji opasnost u traženju jeftinih rješenja. Mnogi poduzetnici privlače se niskim cijenama izrade web stranica. No, je li to doista isplativo? 

 

Kvaliteta vs. cijena u izradi web stranica

Odnos između kvalitete i cijene ključan je u web dizajnu. Jeftine opcije često nose skrivene troškove, a posljedice mogu biti ozbiljne.

Loša izrada web stranice može imati niz negativnih posljedica za vaše poslovanje, uključujući:

 • Smanjen promet: Loše dizajnirana web stranica može potencijalne kupce odbiti od posjeta. To može dovesti do smanjenja prometa na vašoj web stranici, što može utjecati na vašu prodaju i profit.
 • Smanjena konverzija: Čak i ako potencijalni kupci posjete vašu web stranicu, loše dizajnirana web stranica može im otežati pronalaženje informacija koje traže ili izvršavanje zadataka koje žele. To može dovesti do smanjene konverzije, što znači da će manje posjetitelja vaše web stranice postati kupci.
 • Skuplje oglašavanje: Ako vaša web stranica nije učinkovita u privlačenju i zadržavanju posjetitelja, morat ćete uložiti više u oglašavanje kako biste generirali promet. To može biti skupo, a može i biti manje učinkovito od stvaranja kvalitetne web stranice koja će privući posjetitelje sama po sebi.
 • Složeniji SEO: Loše dizajnirana web stranica može biti teže rangirati u rezultatima pretraživanja. To je zato što tražilice uzimaju u obzir niz čimbenika pri rangiranju web stranica, uključujući dizajn, sadržaj i SEO optimizaciju. Ako vaša web stranica ima loše dizajn, to može otežati postizanje dobrih rezultata u pretraživanju, što može ograničiti vašu vidljivost potencijalnim kupcima.

   

Konkretni primjeri kako loš web dizajn može utjecati na vaše oglašavanje i SEO

 1. Ako vaša web stranica ima sporu brzinu učitavanja, to može utjecati na vašu ocjenu u Googleu. Spora brzina učitavanja može uzrokovati da posjetitelji odustanu od vaše web stranice prije nego što je vide, što može utjecati na vašu konverziju i SEO rangiranje.
 2. Ako vaša web stranica nije prilagođena za mobilne uređaje, to može utjecati na vašu vidljivost u pretraživanju na mobilnim uređajima. Mobilni uređaji sada čine većinu prometa na webu, pa je važno da vaša web stranica bude dobro optimizirana za mobilne uređaje.
 3. Ako vaša web stranica ima loše dizajniranu navigaciju, to može otežati posjetiteljima pronalaženje informacija koje traže. To može dovesti do toga da posjetitelji odustanu od vaše web stranice prije nego što pronađu ono što traže, što može utjecati na vašu konverziju i SEO rangiranje.
 4. Jeftina izrada web stranice može biti opasna. Jeftine web stranice često su napravljene od strane neiskusnih web dizajnera koji ne koriste sigurne prakse. Takve web stranice mogu biti ranjive na napade hakera.
 5. Jeftina web stranica može biti štetna za vaš ugled.
  Loše izrađena web stranica može ostaviti loš dojam na potencijalne kupce ili klijente. Ona može naštetiti vašem ugledu i spriječiti vas da ostvarite svoje poslovne ciljeve.

 

web dizajner

Izrada web dizajna

 

Kako odabrati dobru web stranicu?

Ako želite imati dobru web stranicu koja će vam pomoći u razvoju vašeg poslovanja, važno je odabrati iskusnog web dizajnera koji će vam ponuditi kvalitetnu uslugu. Prilikom odabira web dizajnera, obratite pozornost na sljedeće:

Iskustvo i referencije. Provjerite ima li web dizajner iskustva u izradi web stranica za tvrtke ili obrte slične vašem. Također, zatražite reference od prethodnih klijenata.

Kvaliteta rada. Pogledajte primjere web stranica koje je web dizajner napravio. Obratite pozornost na dizajn, navigaciju i funkcionalnost.

Cijena. Cijena je važna, ali ne smije biti jedini čimbenik koji uzimate u obzir. Važno je dobiti kvalitetnu uslugu za koju ste spremni platiti.

Ako želite dobiti kvalitetnu web stranicu koja će vam pomoći u razvoju vašeg poslovanja, ne štedite na troškovima. Jeftina web stranica može vam više štetiti nego koristiti.

 

Kako dobiti dobru web stranicu po pristupačnoj cijeni?

Ako imate ograničen budžet, postoje načini da dobijete dobru web stranicu po pristupačnoj cijeni. Evo nekoliko savjeta:

 1. Usporedite ponude različitih web dizajnera kako biste pronašli najbolju cijenu za kvalitetnu uslugu.
 2. Razmislite o korištenju gotovih predloška. Gotovi predlošci mogu biti dobar izbor ako imate ograničen budžet. No, važno je odabrati kvalitetan predložak koji se može prilagoditi vašim potrebama.
 3. Uradi sam. Ako ste vični u korištenju računala, možete pokušati sami napraviti svoju web stranicu. No, imajte na umu da izrada web stranice zahtijeva određena znanja i vještine.
 4. Ako se odlučite za izradu web stranice, važno je da to učinite pažljivo. Razmislite o svojim potrebama i ciljevima, te odaberite iskusnog web dizajnera koji će vam ponuditi kvalitetnu uslugu.

   

Kvalitetna web stranica u WordPressu

WordPress je najpopularniji sustav za upravljanje sadržajem (CMS) na svijetu. On je jednostavan za korištenje i prilagodbu, što ga čini dobrim izborom za poduzetnike s ograničenim budžetom.

Međutim, čak i ako se odlučite za izradu web stranice u WordPressu, važno je da odaberete iskusnog web dizajnera koji će vam pomoći da stvorite kvalitetnu web stranicu.

Evo nekoliko savjeta za odabir web dizajnera za izradu web stranice u WordPressu:

 • Tražite web dizajnera koji ima iskustva u izradi web stranica u WordPressu.
 • Pitajte web dizajnera o njegovom procesu izrade web stranica.
 • Uvjerite se da web dizajner razumije vaše potrebe i ciljeve.
 • Kada odaberete web dizajnera, važno je da mu pružite jasne smjernice o tome što elite od svoje web stranice.
 • Razgovarajte s njim o svojim potrebama, ciljevima i željenom dizajnu.

Važno je da redovito ažurirate svoju web stranicu s novim sadržajem i informacijama. To će pomoći da vaša web stranica bude relevantna i privlačna za posjetitelje.

Ako ste već napravili web stranicu, ali niste zadovoljni njezinim dizajnom, možete razmisliti o tome da je preuredite. To može biti dobra investicija u budućnost vašeg poslovanja.

From the same category